Volkswagen Golf VI

Prvi detalji o novom modelu - Golf VI

Volkswagen je objavio prve detalje o novom Golfu šeste generacije. Prodaja će započeti u Europi u listopadu ove godine, a predviđena cijena na Njemačkom tržištu se kreće oko 16.500 eura, što je za oko 200 eura više od trenutnog modela.

Novi Golf VI biti će opremljen mnoštvom nove tehnologije za pomoć vozaču kao što su automatska kontrola udaljenosti ili sustav za pomaganje pri parkiranju, ali i sigurnosnim dodacima kao što je novi EPS sustav, sedam zračnih jastuka uključujući jastuke za koljena, poboljšani naslonjači za glavu, detekcija vezanosti pojaseva na stražnjoj klupi kao i upaljenost dnevnih svjetala.

S dolaskom na tržište, odmah će biti dostupna dva 2.0 litarska TDI motora snage 81kW/110KS i 103kW/140KS s common rail ubrizgavanjem. Od benzinskih motora dostupni će biti atmosferski od 59kW/80KS i 75kW/102KS, TSI sa super punjačem i/ili turbopunjačem od 90kW/122KS i 118kW/160KS.

Izuzevši osnovne motore, ostali će biti dostupni i s DSG mjenjačem sa 6 ili 7 brzina koji će u potpunosti zamijeniti automatske mjenjače.

 

 Foto galerija
Volkswagen Golf VI Volkswagen Golf VI Volkswagen Golf VI
Volkswagen Golf VI Volkswagen Golf VI Volkswagen Golf VI

automoto.com.hr
petak, 8.08.2008.